Vezetői tréningek

A vezetői tréningekkel törekszünk a vezető, irányító és szervező beosztásban dolgozók munkáját támogatni. Elméleti ismeretekkel, gyakorlati feladatokkal és képességfejlesztéssel járulunk hozzá a vezetők felkészítéséhez, képzéséhez.

Ha egy vezető a gyakorlatok során kilép a komfortzónájából, kiszélesedik látásmódja és ha ehhez még tudást, kapcsolatokat és inspirációt is szerez, képes lesz arra, hogy változtatásokat vigyen véghez önmagában és a cégen belül.

Az alábbi témakörök cégtulajdonosok, felső-, közép- és projektvezetők részére nyújtanak hasznos ismereteket.

 

A munkaerő toborzás célja, hogy minél több alkalmas jelölt jelentkezzen a meghirdetett munkakörre, tehát jelentkezők gyűjtése, akikből később kiválasztással döntjük el, hogy ki a legalkalmasabb az adott munkakör betöltésére.

Vezetői készségfejlesztés, vezetési ismeretek és technikák

 

A szervezet adottságaira építő vezetésfejlesztés célja segíteni a vezetőt abban, hogy jobban, hatékonyabban végezze munkáját vezetői funkciójában. A program nem szakmai ismereteket közvetít, hanem sokkal inkább a készségekre, az attitűdre és az értékekre fókuszál, a legnagyobb hangsúlyt a személyes tapasztalásokra helyezzük.

A program segít rálátni vezetői működésünkre és lehetőséget nyújt emberközpontú vezetési technikák megismerésére.

A vezető legfontosabb feladata az, hogy fejlessze, ösztönözze, lelkesítse beosztottait, s ezáltal sikerre vezesse őket. Az irányítás olyan vezetési funkció, melynek segítségével a vezető felismeri a csoporttevékenységek indulási feltételeit és beindítja az akciókat. Általában olyan személyeket bíznak meg az "irányítással", akik megfelelnek egy követelmény-együttesnek: aktivitás, kombinációs készség és alkalmazkodó képesség.

Vezetői munkánk során sokat segít, ha ismerjük munkatársaink belső mozgatórugóit és ezeket figyelembe véve motiváljuk, irányítjuk őket.

A tréning során a résztvevők megismerik a motiváció hátterét majd végiggondolják saját maguk és beosztottaik motiválásának lehetőségeit. Fejleszthetik motivációs eszköztárukat, hogy ezáltal a jövőben nagyobb önbizalommal és sikeresebben irányítsanak.

 

A program célja a vezetők olyan képességeinek és technikáinak a fejlesztése, melyek segítségével javul a folyamatok összehangolásának hatékonysága, megszűnnek az időcsapdák, valamint a munkába fektetett idő és energia megfelelő arányba kerül.