HOGYAN DOLGOZUNK

A legtöbb tanácsadói megbízásunk központi eleme a vállalati folyamatok szabályozása, amelyet a bemeneteket elemi műveletekkel kimenetekké alakító tevékenységek láncolatával írunk le. A folyamatok szabályozására támaszkodunk pl. sok ISO szabvány bevezetésekor, de a GDPR vagy a vállalati belső kontroll rendszer továbbfejlesztésének is központi eleme.
Büszkék vagyunk arra, hogy a CEQUA-nál alkalmazott módszertan a világ egyik vezető nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó hálózatának magyar tagja, a CROWE FST. Kft. által kifejlesztett D-RISC módszertanra épül, amely methodológia és szoftveres támogatás együtt. A módszertan egyedülálló értéke, hogy a működésből fakadó kockázatokat és az e kockázatok kezelésére hivatott kontroll tevékenységeket egymással összefüggésben kezeli.

Cequa Hogyan dolgozunk D_riscA szoftver számtalan előnye közül kiemeljük, hogy automatikusan elő lehet állítani az egyes szerepkörökre bontott feladat-meghatározásokat is.
Emellett a folyamatszabályozás gombnyomásra folyamatábrákon jeleníthető meg. Ennek előnye, hogy minden változáskor a folyamatábra újra készül – kézi beavatkozás nélkül, és természetesen változáskövetéssel.
Továbbá a szoftver elkészíti a bizonylati albumot is, valamint számtalan kiegészítő jelölést és az adott információt is megadhatunk az adott társaság működési sajátosságai alapján.
A folyamatokhoz és tevékenységekhez kockázatokat és kontrolokat lehet rendelni, amiket a statisztikus feldolgozás kiegészítéseként grafikus formában is meg lehet jeleníteni.
Naprakész tudásunkat és a szoftver használatát a CROWE FST-vel megkötött együttműködési megállapodásunk garantálja.
Ezeken az ábrákon bemutatjuk azokat a képernyőket, amelyeket a D-RISC alkalmazása közben kezelünk:

Cequa Hogyan dolgozunk D-RISC rendszer
D-RISC rendszer