TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS

A CEQUA-nál mi mindannyian egyetértünk abban, hogy felelősséget viselünk azokért az embertársainkért, akik a társadalmi, anyagi, szociális vagy egészségügyi adottságaik miatt hátrányos helyzetben vannak és ezen a helyzeten a saját erejükből nem, vagy csak nagyon nehezen tudnak változtatni. Az elmúlt években többféle módon is támogattunk közösségeket és magánszemélyeket.

 

2017-ben az alábbi programokban közreműködtünk:

 

A Rotary Club Budapest-Margitsziget – amelynek munkájában 2000 óta veszünk részt – egyik fő célkitűzése a hátrányos helyzetű közösségek támogatása. Évek óta kiemelt projektünk a Losonci Téri Általános Iskola és tanulóinak támogatása.

Az elmúlt években jelentős külföldi és hazai forrásokat gyűjtöttünk az un. KIP módszer bevezetésére, amely lehetővé teszi a tanárok számára a magas szintű csoportmunka szervezését olyan osztályokban, ahol a tanulók közötti tudás-beli különbség és kifejezőkészség tág határok között mozog.

 

2017 decemberében 14. alkalommal került sor az un. Mikitúrára, azaz a Dévai Szent Ferenc Alapítvány nevében erdélyi gyermekotthonok lakói számára gyűjtött adományok Mikulás-napi „kikézbesítésére”. Az utunk során kb. 2400 km-t tettünk meg, hogy eljuttassuk az adományokat a kiválasztott 20 gyerekotthonba. Miközben mi az élelmiszereket hordtuk be az otthonokba, megjött a Mikulás. Ő adta át minden gyermeknek az ajándékokat, akik mindenhol műsorral készültek a fogadására.

 

Mint a világ legnagyobb vegetáriánus ételosztó szolgálata, az Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány rendszeres ételosztással, évi 600.000 adag étel szétosztásával segíti a rászorulókat. Karácsony idején ezt ajándékcsomagok egészítik ki, amelyeket önkéntesek készítenek össze és adnak át. 2017 december 24-én és 25.én mi is részt vehettünk ebben a szolgálatban, amelyért köszönet minden áldozatkész munkatársunknak.